Merhaba
Ortaokul ve lise öğrencileri için hazırlanmış bu atölye çalışmasıyla çocuklarımızın bugünlerine dokunarak yarınlarını inşa ediyoruz.
Öğrenmenin gücünü ve toplu gelişimin olumlu etkilerini yaşayarak öğrenecekleri atölye çalışmamız okul sisteminden farklı, otoriter sistemleri örneklemeden çalışmanın keyfini sınavlara hazırlanan çocuklarımıza hissettirecek.
Sor-Araştır-Öğret-Öğren atölyemiz akademik tecrübelerin psikolojik yaklaşımla yoğurulması ile sunulmaktadır.
Bu çalışmamızda öğrencilerimiz aynı okul seviyesinde gruplanacaktır. Yani ortaokul öğrencileri ortaokul öğrencileriyle, lise öğrencileri lise öğrencileriyle olacak, yaş seviyelerinin aynı olması gözetilmeyecektir.
Çocukların yapacağı çalışmalar (ebeveynlerin ve çocuğun müşterek onayı doğrultusunda) yazılı ve görsel içerik olarak internette (web sitesi, youtube) yayınlanacaktır.
Not: Atölyeye katılım, çalışmalardan kısa video kesitlerinin reklam amacıyla kullanılmasına doğrudan izin vermek olarak kabul edilecektir.
Çocukları, hedefleri ne olursa olsun lise ve üniversiteye doğru ilerlerken gereken beceri ve özgüvenle donatmak, elde edecekleri kazanımlar sayesinde globalleşen dünyada yer edinerek hayallerini gerçekleştirmelerine destek olacak bir inşaa süreci başlatmak hedeflenmektedir.
Özel amaçlı, üstün yetenekli çocuklara yönelik çalışma metotları ve bakış açısının, bu statüde kabul edilmemiş olan çocuklara da sunulması ve bir nevi fırsat eşitliği oluşturulması da yan hedef olarak belirlenmiştir.
Bu programa katılan çocukların elde edecekleri sonuçları şöyle özetleyebiliriz:
■ Sosyal gelişim göstererek sosyal fobi ve kaygılarını yenecekler
■ Farklı yaş seviyelerindeki çocuklarla birlikte hareket ederek uyumlanmayı öğrenecekler
■ Özgüven geliştirecekler
■ Bilgiyi paylaşarak bildiklerini aktarma becerisi edinecekler,
■ Bilgiyi ele almayı, irdelemeyi, doğrulamayı, geliştirmeyi, öğrenmeyi öğrenecekler
■ Bir konuda derinleşmeyi öğrenecekler
■ Güvenilir bilgiye ulaşmayı öğrenecekler
■ Sunum tecrübesi kazanacaklar
■ Zaman yönetimi, süreç yönetimi, sınırlı sürelerde kapsam sınırlamak gibi becerileri gelişecek
■ Kendi içeriklerini oluşturmak için tecrübe kazanacaklar
■ Sorgulama yapacak, itiraz edecekler
■ Haklı ya da haksız olmayı tadacaklar
■ Bilişim araçlarını amacına daha uygun olarak kullanabilecekler, sunum ve video hazırlayacaklar
■ Akademik metin okuma, atıf yapma, kaynak gösterme gibi akademik yazın sistemini öğrenecekler
Öğrenciler, bir problem ve probleme bağlı konu üreterek araştırmalarını gereçkleştirecekler. Akabinde elde ettikleri sonuçları makale ve sunum olarak hazırlayacak, sunacak ve düzenleyeceklerdir.
Yapılan sunumlar video ile kaydedilecek, öğrencilerin ve uygun görülen Youtube kanallarında yayınlanacak.
Hazırlanan makale ve raporlar açık erişim şeklinde akademik.drmcy.com.tr adresinde yayınlanacak ve Google indekslemesi sağlanacaktır.
Bu sayede öğrencilerin gelişim süreçlerinde ürettikleri akademik varlıkların dijital dünyaya aktarılması ve öğrencilerin, özellikle uluslararası okullar, üniversiteler ve organizasyonlar tarafından ciddiyetle ele alınacak olan özgeçmişlerini erkenden oluşturma çalışması başlamış olacaktır.
- Grup (Ortaokul) : 11 – 12– 18– 19 Ocak 2025, s saat 11:00 – 14:00
- Grup (Lise) : 11 – 12 – 18 – 19 Ocak 2025, 16:00 – 19:00
Toplam 11 saat.
- Son başvuru 4 Ocak 2025
- Atölye ücreti: 4000 TL (KDV hariç)
- Atölye başlangıcı için son başvuru tarihine kadar ücretin %50’si tutarında ön ödeme tahsil edilir.
- Son başvuru tarihinden sonra yapılan iptal taleplerinde sınırlı kontenjan (6 öğrenci) sebebiyle alınan tutarın %30’u cayma bedeli olarak kesilir, iade edilmez. Son başvuru tarihine kadar yapılan tüm ödemeler iade edilir.
- Öğrencilerie etkinlik içerisinde sebze, salata, meyve, meyve suyu, çay, özel yapım hamur işi ve tatlılar ikram edilecektir.
Kayıt İçin Sona Kalan
- 00Gün
- 00Saat
- 00Dakika
- 00Saniye